visszavissza a főoldalra

Mit tegyek, ha csatlakozni szeretnék?

Harcművészet
Rekonstrukciókezdő

Útmutató kezdők számára:

Olvasd végig oldalainkon a bemutatkozásokat itt, itt és itt, az edzésekről szóló részt, csakúgy, mint a gyakran idézett kérdéseket itt, itt és itt.

Gondold végig, hogy valóban ez-e az, amire szükséged van, és ha igen, keress fel egy foglalkozást. A foglalkozások helyéről és idejéről itt kaphatsz felvilágosítást, vagy érdeklődhetsz a csapat . (Ajánlatos előtte érdeklődni, mert az időjárástól függően máshol lehetünk, valamint fellépések és ünnepek esetén elképzelhető, hogy az edzés elmarad.) Nézd végig az első foglalkozást és döntsd el, hogy ez-e, amit szeretnél.

Amennyiben a foglalkozás felkeltette érdeklődésedet, szerezd be a szükséges alapfelszerelést. Fakardnak egy kb. 120 cm-es, erős bot is megteszi, de még jobb, ha egy sport- vagy harcművészeti boltban bambuszkardot, azaz shinai-t vásárolsz. Ezen, edzésre alkalmas öltözéken (legyen erős a felsőruházat) kívül másra eleinte nemigen lesz szükséged. Töltsd le és olvasd át az Egyesület szabályzatát, töltsd ki és írd alá a jelentkezési (adat)lapot.

Minél hamarabb add le a kitöltött adatlapot. Az Egyesületbe újonc fokozattal veszünk fel. Hamarosan egy levelet kapsz, benne a belső oldalak eléréséhez szükséges felhasználóneveddel és jelszóval. Amellett, hogy hozzá fogsz férni a csapat belső anyagaihoz, a belső oldalakon nyomon követheted fejlődésedet, megváltoztathatod adataidat, anyagokat tölthetsz fel, üzenetet küldhetsz más tagoknak, hiányzást jelenthetsz be, felszerelést rendelhetsz, fórumozhatsz és még sok egyéb hasznos dologra lesz lehetőséged.

Ha a feljebb felsoroltakat mind elvégezted, teljes joggal vehetsz részt Egyesületünk foglalkozásain. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy munkád véget ért, sőt most kezdődik igazán.

Foglalkozásainkon egy 20 alkalmas kezdő képzésen sajátíthatod el a középkori harcművészet rejtelmeit. A tematikát megtalálhatod itt, azt pedig, hogy a foglalkozás erőnléti részén mire lehet számítani, itt. (Ne keseredj el, teljesíthető!)A Tanuló fokozat megszerzése:

Az első végigjárt szemeszter után ahhoz, hogy magasabb fokozatba kerülj, le kell tenned a Tanuló vizsgát A vizsga nem nehéz, de sokrétű. Több feltételnek is meg kell felelned. Ezek (többek között):

  1. nincs tartozásod az Egyesület felé
  2. az Egyesület munkájában való aktív részvétel (ezeket jutalompontokkal mérjük)
  3. megfelelő alapfelszerelés (maszk, kesztyű és minimum egy shinai)

A vizsga egy állóképességi, elméleti és gyakorlati részből áll. A pontos feltételekről az első szintű, azaz Tanuló vizsga szabályzata tájékoztat, a kérdéseket pedig itt tudod megtekinteni.

Hogyan készülhetek fel a vizsgára?

Tanulmányozd és tanuld meg a kardokról, a pajzsokról, a páncélokról és a lovagságról szóló előadásanyagokat. Ezek és az edzésen elsajátítottak képezik a vizsga tárgyát.

Ahhoz, hogy összegyűjtsd a megfelelő számú jutalompontot, tanulmányozd a belső oldalakról elérhető jutalompont-táblázatot. Válaszd ki, hogy mi mindenben vagy képes az Egyesület munkájába belefolyni, jelentkezz a foglalkozásvezetőnél. Amennyiben olyan tevékenységben tudnál segíteni, amit nem tartalmaz a táblázat, azt is jelezd, a foglalkozásvezető fogja meghatározni a kapható pontok számát. A munka elvégzésével begyűjtheted a megfelelő jutalompontokat, de vigyázz, ha kicsúszol a határidőből, és nem kéred a határidő lejárta előtt annak eltolását, a beígért pontokat nem hozzáadjuk, hanem levonjuk összpontszámodból. Pontot kaphatsz azért is, ha linkekkel, könyvekkel, kapcsolatokkal vagy korabeli leírásokkal, stb. bővíted az adatbázisunkat.

Amikor sikerült a Tanuló vizsgához szükséges pontokat összegyűjtened és az előírt alapfelszerelésed is megvan, jelentkezz a vizsgára. A vizsgaszabályzat tartalmazza a feltételeket, a gyakorlati feladatokat, az elméleti kérdéseket pedig itt találod.

Ha a vizsga nem sikerült, később lehetőséged lesz újra megpróbálni. Amennyiben viszont sikeresen levizsgáztál, üdvözlünk a Tanulók soraiban!!! Az igazi képzés még csak most kezdődik!!!Felkészülés a fellépésekre:

Amennyiben nem csak a vívóiskola érdekel, hanem fel is szeretnél lépni, látogasd rendszeresen az edzések utáni fellépésfelkészítéseket.

A korhű ruházat a fellépések egyik (de nem egyetlen) alapfeltétele. Döntsd el, hogy melyik korszakból szeretnél felszerelést és gondolkozz el, hogy milyen karaktert szeretnél alakítani. Tanulmányozd a választott nép és korszak oldalait, különös tekintettel a felszereléskövetelményekre, melyek leírják, hogy mit viselhetsz. Az alacsonyabb rangú karakter megformálása általában olcsóbb, ha mindenáron előkelő szeretnél lenni, készülj fel, hogy a felkészülés sokáig fog tartani és sokba fog kerülni. A megfelelő, korhű felszerelésben a választott korszak alcsoportkonzulense nyújt segítséget, megvásárlásához nézz szét a kapcsolatok oldalon. Amennyiben te is ismersz olyan mestereket, akik hasznosan lehetnek az Egyesület számára, és még nincsenek fenn a kapcsolatok oldalakon, a belső oldalakról feltöltheted a velük kapcsolatos információkat. (Természetesen ezért is jár jutalompont.)

Ha elkészült a felszerelésed, jelentkezz fegyvermustrára. Csak teljes felszerelés esetén jelentkezz, a fellépésképtelen és nem teljes felszerelést nem bíráljuk el. Felszerelésednek a népcsoportok és korszakok oldakról elérhető felszereléskövetelménynek kell megfelelni, ha valami, ami rajtad van, és nincs benne a felszereléskövetelményben, akkor azt jelezd előre, küldd el a bizonyítékaidat (korabeli forrásokat), hogy miért volt az adott tárgy jellemző az általad formált karakterre, és ha az alcsoportkonzulens jóváhagyja, bekerül a felszereléskövetelménybe, így feloldódik az ellentmondás a felszereléskövetelmény és a bírálni hozott felszerelés között. Bírálatkor legfőbb szempont a korhűség, de ezen kívül a felszerelés minőségét, kinézetét is értékeljük.

A korhű viselet azonban még messze nem elég egy jó karakter alakításához. A fellépésfelkészítéseken előadásokat is fogsz hallani a választott kor és nép jellemző életmódjáról, szokásairól, ezekről egy ún. korszakvizsgán tudsz számot adni. Az előadások és a korszakvizsga kérdései is megtalálhatóak a népcsoportok és korszakok oldalakon. A karaktervizsgán pedig arról tudsz számot adni, hogy mennyire dolgoztad ki saját karakteredet és mennyire vagy képes beleélni magadat annak szerepébe.Kellemes tanulást, edzést, felkészülést és fellépéseket!

További információk:


Hibát találtam az oldalon,
vagy módosítási ötletem, javaslatom van!


bejelentkezés   English version